Peştele conține multe substanțe valoroase, indispensabile pentru o mulțime de funcţii metabolice.
De menţionat este, pe de o parte, conținutul mare de acizi graşi omega-3 vitali, care se găsesc în special în peştii graşi ca heringul, macroul, tonul şi somonul.
Aceşti acizi graşi omega-3 protejează sistemul cardiovascular, coboară nivelul lipidelor din sânge, îmbunătățind astfel circulația și reducând pericolul de tromboze.
În afară de aceasta, ei reduc procesele inflamatorii și au un efect favorabil asupra sistemului imunitar.
Pe de altă parte, peştele furnizează proteine uşor digerabile.
Deoarece elementele constructive ale proteinelor sunt combinate echilibrat, acestea pot fi transformate uşor în proteine proprii organismului. Alte avantaje sunt conţinutul mare de minerale ca iodul şi zincul şi de vitaminele B12 şiD.
Printre speciile de peşte cu cel mai mare conținut de vitamina D la 100 g se numără halibutul (5 µg), sardina marocană (7,5 µg), somonul (16,3 µg) şi heringul (31 pug). De aceea, peştele ar trebui să ajungă pe masă cu regularitate.
Limitați-vă în cazul speciilor cu multă grăsime la 80-100 g; în cazul peştilor cu puțină grăsime cum sunt codul de Atlantic sau codul negru, se pot consuma 100-150 g.
Cea mai bună alegere este peştele pescuit din mare. Deoarece mările lumii sunt exploatate excesiv, din ce în ce mai mult peștele nu mai este pescuit din mare ci crescut în acvacultură.
Peștii cultivaţi în astfel de ferme piscicole conțin mai puțini acizi graşi omega-3 decât rudele lor care trăiesc în libertate pentru că le lipsesc planctonul şi prada din care îşi produc acizii graşi. De aceea, preferați dacă este posibil peştele pescuit din mare. Dar totodată asigurați-vă că acesta a fost pescuit în aşa fel încât să se păstreze echilibrul ecologic, pentru că altfel peștele va deveni în curând o raritate cu prețuri prohibitive. Întrebați-l pe vânzător sau, în cazul peştelui la cutie, citiți cu atenţie eticheta.
Pescuitul ecologic este marcat cu sigla MSC. Marine Stewardship Council (MSC) este o organizaţie independentă non-profit care a adoptat norme ecologice pentru pescuit.
De asemenea, puteti sa suplimentati intr-un mod sigur si sanatos cu Herbalifeline Max - un supliment alimentar cu amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, care conține doi acizi grași esențiali EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Capsule Omega 3 cu ulei de pește oferă nutriție de calitate pentru creier, ochi și inimă
Herbalifeline este un supliment de omega 3, bogat în acizii graşi esenţiali Omega-3 EPA şi DHA, cunoscuţi pentru aportul lor la menţinerea sănătăţii inimii.
Contine: 30 de capsule
click pentru detalii si comanda
https://www.programslabire.ro/herbalifeline-pentru-mentinerea-sanatatii-inimii.html
BENEFICII CHEIE
CUM TE POATE AJUTA?
Studiile au arătat că dietele occidentale sunt sărace în acizi grași omega-3 cu lanţ lung (EPA & DHA), de aceea, suplimentele sunt benefice. Nutriţioniștii recomandă consumul de pește de 2 sau 3 ori pe săptămână, pentru a asigura aportul de omega 3 corespunzător.
ADMINISTRARE
1-3 capsule, de trei ori pe zi, de preferat în timpul meselor.
click pentru detalii si comanda https://www.programslabire.ro/herbalifeline-pentru-mentinerea-sanatatii-inimii.html